Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. március 10.

Gyorsan, valami finomat avagy újabb Stahl-recept

 
Csirke diós cukkiniágyon

Hozzávalók:
1 teáskanál + 2 evőkanál vaj
2 nagyobb cukkini (kb. 45 deka)
1 jó nagy maroknyi dióbél
1 gerezd fokhagyma
fél grillcsirke
5 deka frissen reszelt parmezán
10 deka natúr krémsajt
3-4 evőkanál tejszín
 
Bekapcsolom a sütőt 220 C-ra (gázsütőn 7-es fokozat), aztán teáskanálnyi vajjal kikenek egy 25 centi x 10 centi nagyságú sütőtálat.
Levágom cukkinik végeit - agyő, keserűség -, és hogy majd könnyebben párolódjanak, mind a két megcsonkított darabot lereszelem a reszelő nagylyukú oldalán. A dióbelet durvára töröm a mozsárban, és amikor már a megpucolt fokhagymát is apróra vágtam, rövid főzőcskébe kezdek.
Gyenge lángon megolvasztok 2 evőkanálnyi vajat egy lábosban, aztán hozzáadom a diómorzsát meg a zúzott fokhagymát, és 1 percen át kevergetem őket együtt. Utána belesöpröm az edénybe a cukkinireszeléket, és megsózom, megborsozom a zsenge forgácsokat.
Miután fedőt borítottam a lábosra, közepes erejűre tekerem alatta a lángot, és 15 perc alatt puhára párolom a cukkinit.
Mivel a zöldség elvan egyedül, nyugodtan tüsténkedhetek tovább. Cafatokra szedem a grillcsirke-darabot, megreszelem a parmezánt, és egy kis tálkában összekeverem a tejszínt, a krémsajtot meg a reszelt parmezánt.
Aztán a megpuhult, diós-fokhagymás cukkinit egyenletes vastagságban belesimítom a kivajazott sütőtálba, és rászórom a csirkecafatokat. Teáskanalanként elpötyögtetem a húsrétegen a parmezános sajtkrémet a kanál hátával kicsit el is lapogatom, hogy ne lógjon ki alóla csupasz csirkefalat, majd a sütőtálat jó 10 percre betolom a forró sütőbe. Ennyi idő alatt a sajtkrém étvágygerjesztően megolvad, és aranylóan bugyborékol a cukkinis csirke tetején.
 2 adag lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...