Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Fotóm
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2012. február 13.

Valentin napi sütemény - Clafoutis

Már régóta nem sütöttem Stahl-féle recept alapján, így, gondoltam a Valentin nap épp aktuális lévén, megmutatok nektek egy könnyed francia ( Limousinból származó) süteményt.
A hangulatos, vidéki fogadókban gyakran kerül az asztalokra ebéd után. Hagyományosan cseresznyéből készítik, de ha történetesen a baracknak, körtének vagy szilvának van szezonja, azokból is szívesen megsütik.

Még egy jó hír: mosogatni sem kell utána, csak azt a turmixgépet, amiben a tésztát összeállítottuk, meg a tortaformát, amiben kisütöttük!

Hozzávalók: 30 dkg kimagozott cseresznye (befőtt is lehet)
2 ek cseresznyepálinka
6 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
10 dkg liszt
1 púpos kk sütőpor
1,5 dl tejszín
1 dl tej

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kivajazunk egy szív alakú tortaformát.
A gyümölcsöt beleszórjuk a formába, rálocsoljuk a pálinkát.
 Ezután a tészta összes hozzávalóját simára keverjük a turmixgépben.
A csomómentes tésztát egyenletes rétegben a cseresznyére öntjük és a süteményt 30 perc alatt megsütjük. 
Melegen tálaljuk, mert csak frissen jó igazán, és a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral. A legjobb kanállal kienni a formából!!!
Boldog Valentin napi sütögetést!






1 megjegyzés:

  1. Hmmm,de finom lehet!!!!Megkaptad a levelemet? Nagyon várom a tiédet!Hogy vagytok?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...