Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2012. november 20.

Szőlőmagbubák

Ismeritek a szőlőmag hatását? 

A szőlőmagban rejlő értékes anyagokat az egészségünk és a szépségünk megőrzése érdekében a gyógyászat, a kozmetika és az élelmiszeripar is használja. A szőlőmag kétségtelenül a természet ajándéka, melyet lisztként vagy olajként sütéshez, krémként a bőrünk fiatalságának megőrzésére, tablettaként szív- és érrendszeri problémák kezelésére, vagy a hideg időszakban szőlőmagzsák formában testünk és lelkünk felmelegítésére is használhatunk. A szőlőmagzsák elkészítéséhez mi a vörös szőlő magjait használjuk fel. A cefreérlelés során azok ugyanis az érlelőkád alján összegyűlnek. A magokat meleg vízzel alaposan kimossák, majd folyamatos forgatás mellett kiszárítják. Az előkészített szőlőmag súlya töredéke a nedves állapotúénak.
Hőkezelés: 
Nyugtató és lazító hatású. A meleg ellazítja az izmokat, javul a szövetek vérellátása, továbbá serkenti az anyagcserét. Izületi fájdalmak, izommerevség, megfázásos betegségek, menstruációs görcsök esetén eredményesen használható a szőlőmagzsákos hőkezelés. Alvási zavarok, feszült lelkiállapot esetén egy meleg, finom illatú szőlőmagzsák nyugtató és lazító hatású. Csecsemőknél és gyermekeknél hasfájás esetén, vagy a kiságy, babakocsi felmelegítésénél is nagy segítség a háztartásban egy szőlőmagzsák.
Használatához tegyük be a szőlőmagzsákot 10 percre egy 120 fokos sütőbe, vagy másfél percre 800 W-on a mikrohullámú sütőbe. 
Hidegkezelés:
Ficam és zúzódás kezelésére
A hidegben a bőrben lévő erek összehúzódnak, a bőrünk vérellátása csökken, így a fájdalomérzetünk is kisebb. Rövid ideig tartó hideg inger esetén az izomzat merevsége nő, ha ugyanez az inger hosszabb ideig tart, az izom lazulni kezd. A hideg szőlőmagzsák ficamok és zúzódások esetén éppen ezért kiválóan alkalmazható, ugyanis a duzzanatot és a fájdalomérzetet csökkenti. Jótékony hatású a fejfájás és a fogfájás enyhítésére, de nagy segítség lehet szemfájdalmak , pl. allergiás betegek esetén a viszkető szemek hűtésére. 
Hidegkezeléshez a szőlőmagzsákot egy nylonzacskóba helyezve, betesszük a fagyasztóba, vagy a hűtőszekrénybe. Az égési sérülések elkerülése miatt, ügyeljünk arra, hogy a túlhűtött, vagy fagyott állapotban lévő magzsák ne érintkezzen közvetlenül a bőrfelületünkkel. Ha tehetjük, helyezzünk a hideg magzsák és a hűtendő testrész közé egy törölközőt, vagy valamilyen ruhaanyagot.
 
Egy kedves gimnáziumi osztálytársamtól kaptam szőlőmagot és ezekből készültek ezek a gyerekeknek (a férjem által tervezett) figurális zsákok.






 Szőlőmag
Én még levendulát is tettem a zsákokba, nyugtató hatása miatt!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak ezek a figurák! Én ráadásul mindent imádok, amiben levendula vagy valamilyen illatanyag rejlik.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...